UVSE Vízilabda sportegyesület

Sajtóközlemény             

Megvalósul Észak-Alföldi régió egészségfejlesztése a szabadidősport és a vizisport révén

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület az Európai Unió forrásából 100% támogatási intenzitás mellett 177.491.215 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program EFOP-1.8.6-17 kódszámú ”A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” című konstrukció keretén belül (EFOP-1.8.6-17-2017-00041 Észak-alföldi régió egészségfejlesztése a szabadidősport és a vizisport révén), amely során, konzorciumban az Aqua Sport Egyesülettel megvalósul az egészségfejlesztés a kijelölt régióban.

A projekt célja, hogy egységes szakmai elvek mentén olyan egészségfejlesztő testmozgás és szabadidősport programok valósuljanak meg Magyarországon, melyek a kevésbé fejlett régiókban mind térségi és mind helyi szinten hozzájárulnak a kínálat bővüléséhez, a polgárok életminőségének javulásához, a szakmai együttműködések fokozásához, az alulról szerveződő sport és rekreációs kezdeményezések megvalósításához. A projekt célcsoportját alkotják leginkább a gyermekek, fiatal felnőttek, és közvetlen környezetük (család, közösség), valamint a vizes sportok területén érintett és dolgozó szakemberek, és a potenciális munkavállalók. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

  • Garantált sportprogram rendszer bevezetése: A sporteseményeken a résztvevők családi egészségcsomagot is kapnak (UVSE bemutatkozó füzet, táplálkozási tanácsadás, sporthoz kapcsolódóan étkezés).
  • Példaképek részvételével zajló vagy animátorok által vezetett sportprogramok: Itt 3 szoros olimpiai válogatottból példaképekkel szervezett workshopokat tartanak, valamint sportágválasztó rendezvényeket.
  • Rekreációs sportklubok, szakemberek fejlesztése: Utánpótláskorú szakemberek edzők továbbképzése az UVSE kiemelt edzői stábján keresztül.
  • Tárt kapus létesítmény programok: Sportlétesítmények, illetve sportinfrastruktúra hasznos létesítményidejének finanszírozása kifejezetten lakossági sportesemények szervezése céljából történik.
  • Az egészségfejlesztő testmozgásról szóló lakossági kampányok és fórumok: Kampány megvalósítása a projekt megvalósítási időszakában zajlik, folyamatos tevékenységként.

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.06.01.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2020.01.29.

További információ kérhető:

UVSE Vízilabda Sportegyesület

Cím: 1138 Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Uszoda

E-mai: lovas.peter@municipal.hu

Honlap: www.vizbenfitten.hu